Ultrascurte

0
4

* Rusia, lovită de cele mai grele sancțiuni de până acum: După ce s-a interzis rușilor să participe și să voteze la Eurovision, Asociația Internațională pentru Egalitate Transgender și Libertăți Umane LGBTQIA+ a interzis paradele și congresele homosexualilor trans-inter și asexualilor în Rusia. Putin plânge în pumni!…

* O ucraineancă adoarme la volan și face accident. Bravii polițiști români o ajută să se cazeze la o pensiune (gratis), fac chetă să cumpere piese iar un nene îi repara mașina gratis. După atâtea faceri de bine, administratorii paginii de FB ai Poliției Române au simțit nevoia să blureze marca de încălțări a refugiatei.

* Agențiile guvernamentale și firmele de stat din China au primit un termen de doi ani în care să-și schimbe computerele de fabricație străină cu alternative chinezești. Numai la nivelul Guvernului central ar fi vorba despre circa 50 de milioane de computere. În locul lor vor fi primite computere fabricate în țară, cu sisteme de operare chinezești. Vor fi afectate companiile HP și DELL, locul 2 și 3 că număr de PC-uri vândute în China după Lenovo.

* Ambasadorul Ucrainei la Berlin face cea mai bună treaba pentru Rusia. Nemții n-au curajul să-l trimită acasă din cauza americanilor, americanii nu au curajul să-i lase pe nemți să-l exmatriculeze pe motiv că se duce de râpă imaginea alianței mondiale de sprijin a Kievului iar Melnyk continuă să-i enerveze în fiecare zi pe nemți cu atitudinea sa de om căruia îi sunt permise toate și le scupă semințe-n cap.

* Infamul regim fanariot s-ar fi putut sfârși măcar pentru Moldova la 1739, cu numirea unui nepot al lui Dimitrie Cantemir ca principe ereditar al țării. În urmă războiului ruso-austriaco-turc, otomanii sunt învinși, rușii ocupă Moldova și erau gata să-l pună principe pe Constantin Cantemir, fiul lui Antioh-Vodă, fratele lui Dimitrie Cantemir. Din păcate, intenția de reinstaurare a familiei Cantemir pe tronul Moldovei a fost împiedicată de diplomația franceză, care a reușit să determine Imperiul Habsburgic să se retragă din alianța cu Rusia, iar Tratatul de la Belgrad, semnat după război (1739), va anula toate câștigurile militare rusești.

* Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a spus, la Chișinău: „Am văzut și am avut impresia că guvernul român și-a asumat un angajament ferm de a sprijini Moldova prin orice mijloace, la fel ca Uniunea Europeană”. Din câte știu eu, Guvernul Român a spus că nu va sprijini militar R. Moldova. Ăștia ori știu mai multe, ori vor să ne bage în rahat…

* Este doar începutul? Ce știe madam Biden și nu vrea să ne spună? «”Este uimitor. Este solidaritate aici în România, la care lucrați cu toții împreună. Cred că acesta este, cu adevărat, din păcate, doar începutul. Doar începutul”, a adăugat prima doamnă care a apreciat generozitatea românilor.» Deci, ce anume e „doar începutul”?

* La Varșovia, au apărut panouri cu comandantul-șef al Armatei, generalul Jarosław Mika spunând „Este timpul să ne amintim istoria”. De aici discuții despre intervenția „umanitară” în Ucraina, mai ales că au apărut și sondajele în care 55 la sută dintre polonezi sunt de acord cu acest lucru, cu condiția să fie sub auspiciile NATO, UE sau ONU.