Cand militarii se razboiesc cu civilii iar presa occidentala tace

0
2

Bun, am inteles ca rusii sunt niste “orci” nemernici, care ucid, violeaza si fura. Asta e clar din moment ce intreaga presa occidentala o spune la unison. In timp ce ucrainenii sunt niste ingeri, adevarati cavaleri fara teama si prihana, numai buni de pus pe rana!

Cliseele utilizate in Razboiul din Iugoslavia sunt scoase de la naftalina si resapate. Atunci, sarbii erau singurii vinovati, doar ei erau acuzati de atrocitati in vreme ce bosniacii si croatii erau mangaiati pe crestet. S-a dovedit ulterior ca si bosniacii si croatii au comis crime de razboi iar unii au si fost condamnati.

In conflictul din Ucraina, propaganda lucreaza similar. Rusii sunt singurii care sunt acuzati de atrocitati in vreme ce ucrainenii sunt prezentati doar in contexte pozitive. Nici un jurnalist occidental nu se intreaba de ce AFU (Armed Forces of Ukraine) bombardeaza localitati civile, in care nu exista tinte militare. Si, mai ales, de ce bombardeaza folosind munitie cu dispersie.

Mai mult, in localitatile recucerite de ucraineni se practica “curatarea”: localnicii care sunt banuiti ca au colaborat cu rusii sunt ucisi. Chiar daca aceasta “colaborare” inseamna doar ca au luat o tigara sau au dat o cana cu apa. Se relateaza ca astfel de incidente s-au intamplat la Dolgenkoe, in zona Izyum, unde un localnic a fost violat si apoi ucis de fortele ucrainene. În satul Kutuzovka de lângă Harkov s-a intamplat la fel: femeile au fost violate, bărbați au fost împușcați. Logica e simpla: din moment ce nu au parasit localitate cand au venit rusii, inseamna ca sunt “separatisti”.

Dar nu numai pe linia frontului sunt victime. AFU ataca cu rachete (Tochka U cu dispersie sau Uragan) localitati civile din spatele frontului. Donetkul a fost printre cele mai atacate orase.

Imagini cu bombardamentul satului Solokhi din regiunea Belgorod, Rusia, în urmă cu câteva zile. O persoană a murit, mai multe au fost rănite.

Azi, la Dokuchaevsk, doi jurnaliști RT au fost răniți, un localnic a fost ucis, încă 2 au fost răniți. În Vladimirovka, 3 adolescenți au fost uciși în timpul bombardamentului.

Oficialitatile ucrainene nici macar nu-si ascund intentiile. Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Viktor Andrusiv, a anunțat ca Forțele Armate ale Ucrainei vor să lanseze lovituri de artilerie și rachete asupra Belgorodului. Belgorodul este un oras din Rusia, in apropiere de granita.

Viktor Andrusiv, care a spus că, de îndată ce AFU vor ajunge la graniță, sistemele ucrainene MLRS vor începe să bombardeze Belgorod, iar rezidenții săi „vor învață ce înseamnă să alergi în subsol când totul este în flăcări acasă și orice altceva.”

Presa occidentala nu vorbeste de aceste lucruri. O tacere complice care vorbeste despre faptul ca razboiul nu mai este doar unul intre rusi si ucraineni.