Au vrut să-i dea un mesaj lui Putin și și-au tras un glonte în genunchi

0
3

Eurovisionul este, de mulți ani o mizerie iar ediția de anul acesta nu a făcut excepție. Dincolo de muzicile promovate la festival, anul acesta, evenimentul a fost folosit politic deși regulamentul său spune clar că politica este interzisă. Dar una scrie în regulament, alta fumează organizatorii, așa că s-a dorit să se transmită un mesaj de unitate europeană față de Rusia lui Putin.

Doar că organizatorilor nu prea le-a ieșit pasiența și au fost nevoiți, pur și simplu, să mânărească voturile din concurs ca să poată da câștigătoare Ucraina. Pentru asta au anulat voturile a șase jurii naționale, inclusiv cele ale României și Modovei. România a dat 12 voturi Moldovei și viceversa dar organizatorii au spus că românii și moldovenii nu știu să voteze și au trimis câte 12 puncte de la fiecare țară Ucrainei. C-așa-i în tenis!

Pe lângă frauda asta nici nu mai contează că reprezentanții Ucrainei au cerut sprijin pentru azoviștii blocați la Mariupol și au ridicat mâinile după ce le-ai lovit de piept, în stilul salutului nazist. Alte mesaje politice, trecute cu vederea, în aplauzele vijelioase ale audienței. Regizorii transmisiunii au făcut minuni pentru a arăta cât de entuziastă este lumea de faptul că a câștigat Ucraina.

Mesajul care se voia unul puternic, de unitate al europenilor, s-a dus naibii. Lumea întreagă vede că, de fapt, unitatea europeană nu există iar ceea ce se încearcă a fi prezentată drept o poziție unitară se obține prin frauda cea mai penibilă. Aici vorbim de un biet festival de doi lei. Dacă pentru atâta lucru s-au făcut asemenea mânăreli, ne putem doar imagina ce se întâmplă în alte domenii.

Evident că lui Putin i se fâlfâie de asemenea mesaj. La fel ca și rușilor excluși de organizatori. Mai mult, propaganda rusească a primit un preaminunat cadou pentru a arăta cum se petrec lucrurile în Occidentul cu care trebuie să se confrunte.

În rest, ce să mai spun decât că propunerea României a fost tembelă iar cea a Moldovei extraordinară. Ucraina a câștigat și, conform regulamentului, va organiza, anul viitor, festivalul. Să vedem unde!