Noapte bună, România!

Vă revoltă vânzarea pe 90 de milioane a Termocentralei Mintia după ce numai modernizarea a costat 150 de milioane de euro? Și dacă vă revoltă, ce?! În afară că înjurați pe Facebook sau la cârciuma din cartier, ce mai faceți? Exact! Nimic. Și pe asta se bazează toți băieții deștepți care o să va lase-n chiloți în jumătate de an. O să va ia totul, inclusiv casele, pentru că nu o să aveți de unde plăti facturile care or să vină la încălzire. Și o să vă uitați la ei și o să înjurați de Sărbători cât e benzina și cât a venit factura la gaz. Atât.

Pentru că românii nu au făcut nimic nici între 1985 și 1989, când au fost cele mai grele vremuri ale vechiului regim. Nu era căldură, benzina și pâinea se dădeau pe cartelă, erau întreruperi programate de curent, dar românii, cel mult, se mirau la mesele de Crăciun sau Revelion cât de greu a fost să facă rost de toate de pe masă.

M-am săturat să readuc, mereu, în discuție aceste probleme. M-am săturat să reiau, la nesfârșit, această problema. Dacă e să fie cineva vinovat pentru toate cele care ni se întâmplă, românii sunt principalii vinovați. Da, știu, o parte din vină o poartă și cei care au împachetat, frumos, în celofan de marketing toate prostiile care v-au făcut să-i votați pe Băsescu și Iohannis de câte două ori. Și nici TFL-știi care au dat jos guverne pentru a pune la cârma țării niște parașutați susținuți din afară nu sunt mai puțin vinovați. Însă, ei au ieșit în stradă să-și impună voința, voi ați stat să vă plângeți pe umeri cât de rea este lumea.

Să nu spuneți că veți merge la vot ca să reparați lucrurile, ca să-i dați jos pe „ăștia” și să-i puneți pe „ăilalți”! Votul nu mai contează de câțiva ani. Când pui una în urnă și iese alta, se cheamă că procesul electoral este profund viciat și pur și simplu nu mai are rost să joci în piesa asta doar ca să le autentifici lor operațiunea.

Așa că luați-vă pop-corn și bere și stați frumos în fotolii ca să vedeți cum se distrug ultimele citadele ale economiei naționale și ale statului. Și pe urmă să va întrebați, din nou, de ce e benzina scumpă, de ce crește gigacaloria, de ce v-au tăiat curentul și gazele, de ce nu mai puteți plăti impozitele.

România nu mai există! Mulți încă nu v-ați dat seama, dar aceasta e realitatea. Nu mai avem stat, nu mai avem cetățeni, nu mai avem drepturi și obligații. Unii o țin danga-langa cu pericolul comunismului. Iar alții îi cred. Când o să vă dați seama că, de fapt, fascismul a învins, o să fie prea târziu. Ce e fascismul? În cuvinte puține și simple, e regimul politic în care statul este condus ca o corporație de către corporații iar cetățenii trebuie să se supună. Exact ceea ce faceți voi de vreo 10 ani!