Când crezi că alegi răul cel mai mic

0
19

L-ați votat pe Băsescu nu o dată, ci de 4 ori, pentru ca după ani de zile de hăhăială să spuneți că a fost nașpa și v-ați înșelat.

L-ați votat pe Iohannis de 2 ori și, acum spuneți că v-a înșelat așteptările, că nu a făcut nimic.

Ați ieșit în stradă după Colectiv convinși că tragedia s-a produs din vina Guvernului și ați reușit să impuneți un nou Executiv. Pe urmă ați zis că v-ați înșelat și ați votat împotriva lui Cioloș.

Ați ieșit în stradă contra Ordonanței 13, siguri fiind că a fost dată ca să-i scape pe penali. Pe urmă ați văzut că nu era chiar așa.

Ați protestat contra măririlor de salarii. Acum regretați.

Ați protestat contra Ordonanței care plafona creșterea de prețuri la energie. Azi va plângeți că vă vin facturi prea mari și nu mai recunoașteți că ați cerut liberalizarea pieței.

Ați vrut schimbarea Codului Muncii ca să fie piața „mai flexibilă”. Azi vedeți că nu mai există nici un sindicat care să vă apere și va reconsiderați opțiunea.

Ați cerut măsuri extreme împotriva celor care refuzau să se vaccineze și vituperați contra celor care îndrăzneau să vă pună la îndoială ideile exprimate. Astăzi începeți să vedeți cam care a fost treaba și care sunt consecințele.

Ați aprobat măsurile de esență fascistă împotriva celor care nu aveau „certificat verde”, ați sunat la autorități ca să-i pârâți pe cei care nu aveau masca pe față sau care organizau o petrecere. Azi, când încep să apară semnele conspirației, începeți să vă schimbați părerea.

Azi sunteți cu „Slavă Ucraina” și cu „să moară rușii” în gură. Sunteți convinși, a câtă oară?, că tot ceea ce vedeți la televizor este adevărat. Că „experții” și „specialiștii” vă spun adevărul și numai adevărul, la fel cum alți „experți” și „specialiști” v-au spus mereu numai adevărul despre COVID. Nu aveți nici un dubiu că ucrainenii sunt niște eroi care n-au făcut rău nici unei muște, deși mai apar, din când în când, dovezi ale crimelor de război și ale actelor de terorism. Dar nu e problemă, sunteți 100% siguri că-s doar dezinformări și manipulări ale rușilor.

La fel cum cei care spun că Ucraina deține teritorii furate de la alte state, că nu respectă drepturile omului, că a interzis partide și organe de presă, că-și ucide inamicii politici, că pune pumnul în gura minorităților, toți cei care au alte opinii despre conflict sunt, pentru voi, doar agenți ruși sub acoperire.

Dăm mereu vina pe alții că ne-au distrus țara. Dar nu au putut străinii să distrugă cât ați distrus voi cu alegerile voastre. Nu ați ratat nici o ocazie să puneți țara asta pe butuci, alegând mereu ceea ce credeați că este „răul cel mai mic”. Ghinion! Era, de fapt, răul cel mai mare.