Suveranismul grețos al ticăloșilor

0
3

Când Liviu Dragnea propunea celebrul Fond Suveran al României, din care să se finanțeze dezvoltarea țării sau când Viorica Dăncilă ținea celebrul discurs de la Bruxelles, în care cerea UE să nu ne mai trateze țara ca pe o colonie, băieții „de dreapta” dădeau ochii peste cap la televizor: „cum se poată așa ceva, nu e bine, nu trebuie să fim naționaliști, noi trebuie să fim cu Europa”. Vremurile au trecut, sistemul i-a eliminat pe dizidenții suveranisti și ne-am trezit într-o morișcă socială și sconomica extremă, în care globalismul este tocat mărunt pentru a face loc mișcărilor suveraniste, de recuperare a identităților și puterilor naționale.

În fața unui asemenea trend dezlănțuit de lăcomia și graba apologeților globalismului de a înghesui în lagărul mondial popoarele, asistăm la o nerușinată schimbare a măștilor. Cadavrele politice ale ălora care mureau cu UE pe buze pe baricadele digitale sunt spălate, date cu fond de ten și puse în fereastră cu noile lozinci venite pe messenger de la coordonatori. Toți cei care ne învățau că trebuie să renunțăm la tradiții, la economia noastră, la resursele noastre, că trebuie să ne rescriem istoria și să mâncăm greieri și râme s-au vopsit în tricolor și ne vorbesc de voievozi și de poeți, de obiceiuri și se bat în piept cu bolovanul smuls din zidul dacic să ne arate cât de români verzi sunt.

Nu mai poți aruncă un pet pe stradă că nimerești un naționalist de ăsta reșapat, nu mai poți deschide televizorul fără să-l vezi pe vreunul care a avut o epifanie și, după ce ne-a bătut la cap cu curbura castravetelui și cu energia verde, se răstește, acum, la străini, să nu-și mai bată joc de biata Românie, că se supără și-i calcă cu trotineta!

E de-a dreptul grețos să-i văd pe cei care, până acum, au vândut tot ce-au putut din țară căse trezesc acum că sunt mari naționaliști și se îmbracă în ie și ițari. Dar, vai!, li se văd, în continuare gleznele dezgolite și capul la fel de gol.

S-a umplut țara de „suveraniști” de rit nou, și pe stânga, și pe dreapta, și pe centru, și prin față și prin spate. E semnul că se apropie schimbarea. Fiți pe fază și faceți provizii de pop-corn. O să aveți nevoie, spectacolul va fi fascinant!