Cufun du-ns us

0
4

Își imagina cineva, anul trecut, pe vremea asta, că peste doar un an, la televizor se va vorbi despre victimele vaccinării anti-COVID, despre excesele de zel ale autorităților, despre parandărăturile și schemele de îmbogățire din timpul „pandemiei”?! Acestea erau subiecte care se discutau doar pe rețelele sociale dar și acolo cu fereală pentru că veneau repede „factcheckerii” să raporteze postările și să ceară ștergerea lor pe motiv de fake-news.

Problema efectelor secundare ale vaccinurilor, niciodată lămurită pe deplin, a deceselor puse în seama acestor efecte secundare, a împărțirii societății între vaccinații „buni” și nevaccinații „răi” după modelul bine documentat al societăților totalitare, interdicțiile impuse celor care nu aveau „încredere în știință” precum și obligarea vaccinării „pe propria răspundere” au fost teme, în general, din subteranele comunicării publice, drastic interzise de autorități și declarate, din proprie inițiativă, drept „erezii” de către influenceri.

Iată că, acum, toate aceste subiecte pe care „sursele oficiale” le ocoleau cu grijă, când nu trimiteau direct forțele de ordine să-i încătușeze pe cei care refuzau să poarte o masca – mai țineți minte cazul bucureșteanului ciuruit de gloanțe? – ajung în media mainstream, prezentate, fără nici o greață, chiar de către cei care infierau astfel de informații. Schimbarea de 180 de grade se explică, simplu, prin închiderea robinetului de bani guvernamentali.

Așa am ajuns ca persoane care se mândreau că emisiunile lor sunt interzise nevaccinaților sau care cereau ca nevaccinații să fie băgați în lagăre ne explică, astăzi, în mod suav, ca și cum n-au mâncat nici rahat turcesc, nici n-au băut apa de la flori, că am fost mințiți, trădați, că ne-au fost încălcate drepturile, și așa mai departe doar pentru ca unii să facă bani din greu.

Mi-e teamă, însă, că peste un an sau doi, cei care ne povestesc, acum, cum e cu războiul din Ucraina să nu o întoarcă, la rândul lor, ca la Ploiești și să ne explice, fără să roșească, că, de fapt, totul a fost invers…