Poveste modernă corectă politic și aprobată de Ministerul Adevărului

0
10

Peste șapte mări și țări, într-un regat îndepărtat, unde Făt-Fabulos își ducea viața de prinț fără nicio altă grijă decât să nu-și rupă vreo unghiuță sau să i se șteargă lacul de pe unghii, sosi vestea tragică a faptului că prințesul Ileanu Cosânzeanu, care încă nu-și finalizase tranziția, a fost răpită de un Zmeu fioros, misogin și transfob.

Pe loc Făt-Fabulos a decis să devină erou și să îl/o salveze pe Ileanu Cosânzeanu, chiar dacă multă lume se întreba, ilegal, evident, cum poate ridica un prinț ca el ditamai săbioiul. Dar nimeni nu avea curajul să pună întrebarea asta cu voce tare, nevând să riște să intre sub auspiciile legislației care pedepsea sex-hate-ul.

Prințul și-a luat cea mai bună prietenă, o tânără transgender pe nume Ana, care avea mult curaj și pricepere, și au pornit spre castelul Zmeului.

După multe aventuri, cei doi au ajuns la castel și l-au găsit pe Ileanu, care era acum o femeie puternică și independentă, care își accepta identitatea de transgender.

Nici nu au avut timp să schimbe câteva cuvinte, că buzduganul Zmeului s-a izbit în ușă. Zmeul s-a ivit și el numaidecât. Făt-Fabulos nu-și luase palosul. Dar avea de partea sa mai multe scule vrajite care se numeau MeToo, legea anti-transfobie, curricula națională de acceptare a diversității, și așa mai departe, cu care a lovit, pe rând, Zmeul.

Acesta, un mascul toxic, în esență, a fost repede adus la tăcere de armele vrajite. Iar când Făt-Fabulos a obosit, a luat inițiativa Ana, care l-a vrajit cu citate din legislația anti-discriminare, cu reclamații la diverse comisii, comitete și comiții de supraveghere și trimiteri la consultanță psihologică, până când Zmeul și-a luat lumea în cap.

Cei trei s-au întors în regat și au pus-o de o nuntă ca-n povesti. Cine cu cine? Evident, Făt-Fabulos cu Ileanu Cosânzeanu. Ana nu s-a supărat. Ea a fost fericită pentru ei și i-a susținut în continuare pe cei doi îndrăgostiți.

Ana știa că în zilele cu iahnie de fasole, Făt-Fabulos o să vină la ea, că nu-i plăceau fasolele. Iar în zilele cu afumătură, știa că Ileanu o să vină, ca pe Făt Fabulos o să-l doare capul de la fiere.