«Nu avem nevoie de educație»

0
12

Refrenul ăsta se aude tot mai des în ultima vreme. Mai des și mai puternic, pe măsură ce situația din zonă se duce dracului. Nu trebuie să fii oracol ca să-ți dai seama că, pe măsură ce economia decade, societatea se tâmpește. Sau invers.

Acum, micuții de liceu au descoperit că nu le mai trebuie școală. “Descoperirea” nu este a lor, desigur; e a celor care manuiesc sforile paiațelor pe care noi le numim “politicieni”. Establishmentul descoperă că, pe măsură ce situația devine tot mai gri, are nevoie de o populație tot mai imbecilă, care să nu facă anumite corelații necesare.

Un popor care nu-și dă seama că elitele sale l-au adus la sapă de lemn, va vâna mereu vinovații inventați de acele elite, care urmăresc să-și mențină capul pe umeri.

Pe măsură ce Imperiul decade, populația sa trebuie ținută în frâu să nu se revolte. Lanțurile fiind extrem de demodate și foarte vizibile, nu mai pot fi utilizate, și atunci se apelează la lanțurile invizibile ale prostiei. Cu cât e mai prost un popor, cu atât e mai docil și mai ușor de călărit.

De aici și întreaga discuție a “reformei” necesare. Și a revoltei tineretului bovin împotriva dascălilor, a educației și a tot ceea ce înseamnă învățare/efort intelectual.

La naiba, la ce le-ar mai trebui educație? Eminescu nu te ajută să-ți expui cu talent fundul pe la video-chat; nici o ecuație matematică nu se compară cu emoția palmării unui joint în spatele blocului iar de fizică nu mai are nevoie nimeni când poți apela la tot felul de vrăjitoare și ghicitoare în cazul în care dai de o belea.

Să recunoaștem, o integrală nu te ajută să-ți viralizezi un clip pe TikTok iar cea mai tare lecție de istorie n-are nici un termen de comparație cu un «private» pe Chaturbate din care poți extrage cu succes banii de mâncare pentru întreaga lună.

În vreme ce gangsterii americani care-și făcuseră averile din furt, prostituție, alcool și crimă își trimiteau odraslele la școală, conștienți că următoarea generație mafioți va fi cea cu gulere albe, la noi e invers.

În mai puțin de zece ani, tinerii proaspăt ieșiți de pe băncile facultăților vor turba de furie și vor cere măsuri împotriva boșorogilor de 60-70 de ani care vor avea cele mai bune joburi și cele mai bune salarii pentru că vor fi în stare să facă ceea ce absolvenții habar nu au.