Rolul claxonului la nunta

14
55

nunti

Incerc inca sa inteleg rolul claxoanelor la nuntile din oras, in special la cele din luna august. Si sunt curios daca prin Italia se practica moda asta. Ca daca se practica si e legala, nu vad de ce nu ar merge la Roma sau la Torino si sa claxoneze cat or vrea. Ca pe noi ne deranjeaza…

14 COMENTARII

  1. 1. Practica este cert ilegala, este contraventie.
    2. Domnul Stavarache stie foarte bine despre aceasta problema, dar pentru ca tovarasimea lui locuieste la vila, si nu la cotetz precum prostii care l-au votat, pe Stava il doare in cursul noptii de stresul celor care suporta spectacolul dat de niste tarani infatuati.
    3. In opinia primarului, oamenii care se distreaza au dreptul sa ii deranjeze pe ceilalti, dat fiind ca este criza. Sunt cuvintele primarul.
    4. Daca in Grecia s-o fi auzit despre asemenea obiceiuri tiganesti, o fi pentru ca niste tigani din Romania s-au insurat in Grecia si ca atare au facut scandal ca pe camp, asa cum le este naravul.

  2. Va place sa exagerati. Moda o practica strainii de mult timp. Nu e vorba ca se exagereaza la noi dar si nuntile din august sunt foarte multe intr-un oras ca Bacaul si se creeaza un usor disconfort pentru ca in special centrul orasului e “violat” fonic. La nuntile de motociclisti se tureaza motoarele. Aia e galagie. Asa o omul cand e intr-un grup si e un eveniment “fericit”, claxoneaza de bucurie. O nunta sau un botez se lasa mereu cu galagie si nu e nevoie de romani pentru asta. Si strainii stiu sa se bucure “galagios”.

  3. Din comentariile acestea intelegi de ce tara asta nu o sa se spele niciodata. Suntem neam de tarani, si indiferent ca milioane de romani umbla prin Vest, nu invatam nimic. Casatoria, nunta in sine, nu e o realizare care sa merite atentia comunitatii. Este treaba unei familii, a unui grup care are tot dreptul sa se bucure ca doi prosti s-au luat, dar de aici pana sa deranjezi o gramada de oameni straini, care nu au nicio treaba cu nuntasii, este cale lunga. Ducand teorema la absurd, ar fi normal ca de fiecare data cand ma cac, sa scot capul pe geamul apartamentului si sa urlu de bucurie, impreuna cu toti prietenii care asista la marele eveniment.

  4. Vortex, exagerezi. Nascut si crescut la oras, n-ai cum sa intelegi unele traditii care initial aveau alt scop, nu acela de a deranja. Ma rog, nu e cazul cu claxoanele, aici poate e o traditie adaptata. Stiu ca e la moda sa fii suparat pe lumea care aplauda cand aterizeaza avionul, pe lumea care asculta muzica (care nu-ti place tie), dar daca privesti fondul problemei… parca n-ar trebui sa ne deranjeze asatare ce fac altii.

  5. Adevarul e la mijloc, si in aceeasi categorie intra si zgomotul infernal produs de clopotele bisericilor, sambata dis de dimineata. OK, ai nunta, poate ca dupa ce ai supt o tona de bomboane si in sfarsit ai gasit un fraier sa te ia drept virgina, e motiv sa faci paranchelie pe strada nationala, dar un pic de decenta nu ar strica, mai ales ca lumea nu e interesata de niste masini italiene de toata jena, impopotonate cu personaje grobiene.
    Eu, unul, poate si pentru ca traiesc de o viata in occident, cred ca unde-i lege, nu-i tocmeala. Buna, rea, legea e lege, si daca nu-ti place, strange semnaturi si o schimbi fara probleme. Asa e in tarile civilizate. Or, legea zice ca in oras, claxonatul este interzis. Punct. Fara exceptii. Cand legea o sa permita claxonatul in cazul nuntilor itinerante, inseamna ca aceasta practica va deveni legala. Pana atunci, eu zic ca daca asa ceva s-ar intampla intr-un oras din SUA, tot alaiul ar fi arestat si nunta ar avea loc la racoare. Iar in Romania, daca nu sunt amendati nuntasii pe motiv ca asa e traditia, atunci de ce ne plangem ca tiganii se impuiaza de la 12 ani, insurati dupa datina lor, desi incalca urat de tot legea ! Tot datina e si la ei, dar rezultatul e tot o tampenie care ne face de tot rasul prin lume.
    La fel e si cum bisericile, exista legi europene care nu permit depasirea unui nivel de poluare fonica in mediul urban. La fel e si cu avioanele care survleaza Bacaul, si care produc un zgomo infernal mai ales pe traseul de sub traiectoria de decolare. Culmea, toata lumea tace, desi sunt chestii care s-ar rezolva rapid daca reclami unde trebuie, si aiai nu ma refer la coruptii aia din politia bacauana.