“Alcoolul este viata si viata e alcool”

    1
    32

    Nu pot, prin zonele prin care merg, de obicei, sa nu vad cum pustimea se arunca in disperare la bautura. Culmea e ca nu baietii sunt cei care o fac pe vitejii, ci fetele beau tarii de ajung sa nu mai stie ce e cu ele. Si asta pentru a demonstra ca sunt “cool” si, deci, in rand cu lumea.

    Nu stiu de unde a aparut ideea asta ca daca nu ajungi sub masa de beat si daca nu borasti in boscheti inainte de a ajunge acasa nu esti suficient de “cool”. Si ca asa e moda iar daca nu esti la moda, esti naspa.

    Nu mi s-a spus, la vremea mea, sa nu ma ating de alcool. Ba chiar, spre disperarea unor puritani din ziua de azi, noi, copiii, aveam dreptul la un paharel de bere la masa de duminica sau de sarbatori. Asta in afara de doza de must din luna septembrie si de cate un pahar de vin la Craciun, Anul Nou si de Paste. Mai mult nu ne era necesar. Desigur, mai scurgeam paharele dupa vizite, cand parintii erau ocupati sa conduca musafirii.

    La liceu am cochetat putin cu coniacul. Pentru ca discutiile aveau nevoie de cate un astfel de imbold. Era inca vremea in care se facea carte si, pentru ca alte distractii nu erau, ne adunam vreo zece in cate un bar si discutam tot felul de subiecte, de la literatura, pana la OZN-uri. E drept, am avut si vreo doua baute mai lungi, dar fara scandal.

    Prin facultate deja nu mai era cine stie ce. Mai beam cate o sticla de vin uneori cu colegii de camin, dar nimic exagerat. Iar astazi, cand pun gura pe alcool, este sarbatoare. Nu cred ca se poate lauda cineva ca m-a vazut ametit in ultimii zece ani.

    Si asta nu pentru ca mi-ar displace alcoolul, ci pentru ca nu-mi place sa pierd controlul. Nimic nu este mai oribil decat un om beat care face scandal. Care nu mai stie de el si care are impresia ca e mare pontos. Ascultati-ma pe mine: nu esti deloc funny cand esti beat. Glumele iti sunt de rahat, arati ca un zombi si esti un permanent pericol pentru ceilalti.

    Nimic nu este mai oribil decat un adolescent beat care se crede important. Ba da. Mai oribil decat un pustan de liceu care seamana cu o gorila in calduri, este o adolescenta beata pulbere care rade isteric fara sa stie ce semnifica privirile pe care le schimba intre ei baietii de la masa.

    Asa ca sfatul meu este simplu: daca vreti sa beti o dusca, faceti-o acasa. E mai sigur si mai simplu. Chiar si mai ieftin.

    1 COMENTARIU

    1. Bine zis! Doar ca ti-ai cam pus crasmele in cap. Cand eram in Romania aveam o crasma intr-un campus din Iasi. Inca de pe atunci fetele beau de stingeau. S-a intamplat de vreo 2 ori ca barmanul sa refuze sa le mai serveasca pe cateva eleve/studente sau ce-or fi fost. Iar pe una a cules-o de pe gresia din baie borata si pisata toata pe ea. Fain, adevarul ca ti-ai dori o astfel de femeie la casa ta. Sau nu..
      Lasand la o parte situatiile penibile, jenante sau chiar foarte grave in care se gasesc domnisoarele care golesc paharele, alcoolul imbatraneste corpul intr-un ritm alert. Vad la TV femei de 25-30 de ani care arata mai rau ca unele la 40 sau 45.