Sinuciderea publica a liberalilor

2
44

Spuneam alaltaieri ca, dupa parerea mea, campania electorala a PNL este facuta pentru ca ei sa piarda alegerile, nu sa le castige.

Daca ne uitam la afisele de campanie executate pentru PNL, singura concluzie pe care o putem trage este ca da, liberalii nu vor sa obtina voturi, vor sa piarda cat mai multe.

Imaginati-va ca vedeti aceste afise de la o distanta de vreo 50 de metri.

Ce citim pe primul? “Eliminam PNL”. In cartile de marketing se explica destul de clar ca ochiul uman citeste prima data literele mari si ca creierul face conexiuni de genul acesta. In general mesajele de acet tip (texte cu litere mari intercalate in texte cu litere mai mici) pe asta se bazeaza, pe faptul ca se va citi intai textul care sare in ochi.

Al doilea afis: “1 an cu Ciolos zero”. Asta se citeste, asta sare in evidenta.

Al treilea afis: “1 an cu Ciolos …UE”. “#1” se citeste foarte usor drept “M”. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca “#1” ca expresie pentru a desemna primul loc este extrem de populara in SUA dar aproape necunoscuta la noi.

Bomboana de pe coliva vine de la afisul celebru cu “pogromul”:

media-147988077677775300

Acesta este clar un afis pro-PSD. In primul rand creeaza ideea de forta pentru Dragnea. Dragnea va face si va drege si ii va pedepsi de toti intr-o maniera militara. Asta e ideea care razbate din afis. Care a si fost interzis de Biroul Electoral Central nu pentru prostie, cum ar fi trebuit, ci pentru alte considerenta, legate de amintirile istorice legate de pogromuri.

2 COMENTARII